Абсолютно маслянистий: Шотландська випічка 'що виглядаю як бродяга круасани'


Опубликованно 06.07.2018 11:06

Абсолютно маслянистий: Шотландська випічка 'що виглядаю як бродяга круасани'

Думайте про нього, як шотландський варіант сніданок у Тіффані. Налаштування обладнання у магазині в красивій селі Баллатере, воротами в заповідник. За прилавком Алістер Кессі, ака "містер готелю", коли телевізор ремонтник в Королеві, тепер в його 70-х років і зайнятий поширення Lurpak на квартиру, лупиться крену, що він називає "маслянистий". "Це чертовски хороша їжа", - говорить він.

Введіть перші замовником ранок, товстий англієць в звичайний камуфляж і шапку. "Що таке маслянистий?" - запитує він. "Це Баллатере річ?"

Шеф-кухаря Шона Джеймісон працює пекарня, і продає butteries в її чесності. Фотографії: Пітер Росс

Абердіншир це повний пі пекарі, і Одіссея маслянистий-це прекрасний спосіб оглянути околиці, радуючи серця і артерій тверднути, як ви йдете.

Місцевий музикант Йен Шанд, відомий як Пайпер за його навички волинка, одягнений в майку з логотипом Aitkens, в пекарні він воліє; кожен їдець маслянистим має свої улюблені. Пайпер колись сприяли звучить пісня, що прославляє Aitkens; він тягнеться до 42 вірші, і він мав намір Додати в 43-му, повертаючи пісня з хвалебною одою речі, як справи, як повідомляється, буде закриття. Це для наркоманів маслянистий, це удар.

"Один з моїх приятелів мав потрійне шунтування серця і як було сказано доктором, щоб перестати їсти їх", - говорить Пайпер. “Але він не може. Він як алкоголік з rowies".

Rowies. Ось що вони називають їх в Абердіні. Існує мовних бар'єрів між містом і ширше: як один шанувальник висловився, "в toonsers ка' їм rowies і teuchters ка' їх butteries".

Абердін куди я прямую далі. Місто виблискує на сонці, блиск слюди в граніті. Мартін Гіллеспі слоу фуд Абердін викладає 11 butteries – на жаль, rowies – на столик, щоб продемонструвати розмаїття: "ковалі Хантлі, трансфер до / з аеропорту Ріні, то Ітан пекарня Эллоне ..." Гіллеспі, який був проведений нещодавно в світі Маслянистий Чемпіонат для усвідомлення того, що rowies "зникаючі спадщини харчовими продуктами". Він вважає, що найбільш великі комерційні пекарі поміняв масло і сало на пальмову олію. Ситуація може змінитися, хоча. Ю. р. Росс, найбільший виробник, планує відновити старий рецепт і знову "традиційної" маслянистий.

Село бронювання готелів gardenstown, так на узбережжі Банфшир. Фотографія: Гетті Картинки

З Абердіна я начальник Північно-Захід, зупиняючись, щоб жувати маслянистим Дівою каменю. Більше 1200 років, це піктів моноліт є одним з великих пам'яток району. Її малюнки надихнули легенди про те, що це скам'янілий вигляд жінки, хто програв парі з дияволом, що вона могла спекти коржі швидше, ніж він міг би побудувати дорогу. Можливо, вона б краще удачі з butteries. Я моя Мунка (від Тэйна у Абердін, це диявольськи жирний і солоний) і рухатися далі.

Зараз на північ, у Банфф і узбережжя. Горс-Ван Гог жовтий; море Ів Кляйн синій. Я приїхала провідати бабуся пече, пекарня в середньовічній частині міста. "Бабуля" Анжела Вайзман. Вона була відома в пост butteries лярдов-позбавили такелажники на нафтових платформах. "Butteries розвинулася з рибалка народ в морі", - пояснює вона. "Вони мали потребу в продовольстві, що запаковані Шарм: тому що це з високим вмістом жиру і добре підсоленій, він довше зберігатися."

Я йду від бабусі пече на цвинтарі біля підніжжя дороги з кривуватим надгробки, черепа і пісочний годинник, і крилата смерть з косою. Поколіннями їдців маслянистий залишок тут. Гагари quines хто знав, що смак і те, що це означало: будинку. Не сумніваюся, багато погодяться з почуттями містера Баллатере – чертовски хороша їжа в прекрасному куточку світу. Великий насміхається: більше регіональних лікує

Hawick кульки, льодяники від шотландської кордону. Фотографія: Alamy Википає в межах

Красиві шотландські межі, всі горби і зруйновані монастирі, пишуть без карамелі смоктати. Hawick кульки дитя м'ятного чудеса. Plooms Soor, з Galashiels, теж девіз містечка. Jethart равликів, від Джедборо, не мят, отриманих з рецепту були перенесені в Шотландію на полонених французів під час наполеонівських воєн. Якщо у вас виникли зубів залишилося, спробувати Бервік молюски або Мелроуз Іриски. Солодощі повинні бути з'їдені з паперу тикати і купив, якщо можливо, по чверті фунта; в метричній системі має своє місце, але це місце не кордонів. Поповнити дефіцит маси в Файф

Іст-Ньюк Файф, відомий своїми мальовничими рибальськими селами, також є домом для деяких з кращих місць в Шотландії для чиппи чай. Анструтер риба-бар-найвідоміший, але і в "Анстер" - це маленька Шльондра і елінг. Деякі непостійні жителі, їх апетити сильнішою духом міста, зробити коротку подорож на південь до Pittenweem рибний і бар чіп. У Крейл рибному барі теж високо цінується, або нести на північ по узбережжю в Сент-Ендрюс для Tailend і Cromars. Фарш Форфар

Велика схизма в місті Ангус Форфар між народних, які їдять bridies від McLaren і тих, хто воліє їх від Лимаря. А брайди, характеристика кухні, являє собою півмісяць з пісочного тіста, наповнені фаршем з яловичини і іноді цибулю. Обидва пекарі вікторіанської установ. Перевагу в брайди передається від батька до сина, від матері до дочки, лояльність посилюється з кожним новим поколінням. Однак Forfarians, схоже, єдині в своєму переконанні, що пироги роблять у сусідньому Арброат неїстівні, хоча риба на вечерю – вони будуть визнавати, неохоче – все в порядку.



Категория: Новости Мирового Туризма